BACK – 2 – SCHOOL!

We zijn al een paar dagen begonnen, maar een aantal tips om dit nieuwe schooljaar weer te beginnen kan natuurlijk nooit kwaad. Welke tip spreekt jou het meest aan?

1.     Probeer het weer naar school te gaan te koppelen aan positieve situaties. “Welke vrienden heb je het meest gemist? Leuk dat je hem/haar nu weer elke dag ziet!”

2.     Heeft jouw kind moeite met weer op tijd naar bed gaan (na de iets flexibelere bedtijden in de vakantieperiode)? Geen zorgen, maar afspraken maken! Geef aan dat hij/zij in ieder geval al naar zijn slaapkamer gaat, om op die manier tot rust te komen en aan het oude ritme te wennen.

3.     Over wennen gesproken: probeer de komende periode (eerste week/weken) niet te veel extra afspraken te plannen. Die lange schooldagen (plus het opnieuw starten van hobby’s/sporten) kunnen ervoor zorgen dat jouw zoon/dochter extra moe zal zijn. Even tijd vrijhouden om bij te komen dus!

4.     De nieuwe planning start weer… Voor alle gezinsleden. Om verwarring te voorkomen, is het handig om alle wekelijkse vaste afspraken voor iedereen helder te krijgen. Zo wordt er structuur aangebracht en zal er meer rust worden gecreëerd.

Heb jij nog andere nuttige en/of leuke tips? Laat het ons dan vooral in de comments weten!